HTML

Ki vett fel?

A cél mindig ugyanaz, az eszköz csak hasonló, a sofőr mindig más... Volt már ex-diplomata, biomérnök, molnár, vagány srác, "némafazon", háziorvos, tanár, belsőépítész, "gyanús" ügyvéd, aranyos-overálos-bácsi, gépészmérnök, amerikai fogorvos, szobrász,... Ide lehet: kivettfel@gmail.com

Friss topikok

  • fly-me-to-the-moon: @kitvalasztanal.hu: én mondjuk nem a spórolás miatt stoppolok, hanem az élményért. próbáld ki! azt... (2010.01.15. 11:06) „Majdnem” Al Pacino
  • H.Anna: Na, meg ne próbáld!:) (2009.11.21. 11:05) Papok tanítanak?
  • fly-me-to-the-moon: zseniális írás :D és én kimaradtam a zenei örömökből hüphüp (2009.11.18. 22:22) Zene kell
  • ki vett fel?: @Lorenzo90: kivettfel@gmail.com :) (2009.11.16. 19:00) Operett

Linkblog

„Majdnem” Al Pacino

2009.12.11. 18:21 fly-me-to-the-moon

Cudar egy idő volt ma (is), éppen ezért különösen hálás vagyok mai „sofőrömnek”, aki felvett. A címet rögtön meg is magyarázom, bár azt hiszem lehet sejteni… Egy idősebb úr állt meg, aki szerintem akár Pacino alteregoja is lehetne. Egészen a Batthyányi térig hozott. Időben jó hosszú út volt (kb. 45 perc), de még így is jól jártam, az élményről nem is beszélve. (Azaz pont, hogy beszélve...) A szokásos körök után, kiderült, hogy „sofőröm” az év felét Spanyolországban tölti. Próbálom előkotorni, hogy pontosan melyik várost említette, de sajnos nem emlékszem, annyi azonban megmaradt, hogy magyarul azt jelenti a város neve: ’öreg torony’. A csodálatos google segítségével, valamint szótárral próbáltam felkutatni, hogy melyik kisvárosról is lehetett szó. A legvalószínűbbnek a Torre del Campo tűnik, de ebben az a bibi, hogy ennek a jelentése ’föld tornya' (?!), vagy valami ilyesmi… Azt hiszem feladom a kutatást, mindenestre említettem az úrnak, hogy ha egyszer az utam Spanyolország felé visz, meglátogatom :) (Feltéve, ha addig eszembejut a város neve....)

Köszönöm a fuvart!

Mivel nem valószínű, hogy valaha Al Pacino fog felvenni, most megelőlegezem, és az elmaradhatatlan okosításom (ami most egy kicsit őnző lesz) róla fog szólni:

Al Pacino (1940. április 25.) Oscar-díjas és többszörös Golden Globe-díjas amerikai színész, a filmtörténelem egyik meghatározó színészegyénisége. Francis Ford Coppola 1972-ben ráosztotta a Corleone-családot irányító maffiavezér, Michael Corleoneszerepét A Keresztapa című filmjében, melynek köszönhetően egycsapásra a legnagyobbak között találta magát. Filmjei témájául gyakorta szolgál a szervezett bűnözés, a New York-i olasz maffia: főszerepet játszott A sebhelyesarcúban, a Dick Tracey-ben Warren Beatty-vel, majd a Szemtől szemben felügyelőjeként Robert De Niro illetve a Fedőneve: Donnie Brascoban Johnny Depp partnereként.

forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Al_Pacino

2 komment

Címkék: spanyolorszag pacino

A bejegyzés trackback címe:

https://kivettfel.blog.hu/api/trackback/id/tr971590930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.01.14. 07:54:24

Azt gondoltam csak csorók viszik a többi csorót... Aki fél évet Spanyoloknál lógatja a lábát az annyira nagyon csoró nem lehet :)

Üdv:
www.kitvalasztanal.hu
Tippelős politikai oldal

UI:Al Pacino -t szeressük errefelé is :)

fly-me-to-the-moon 2010.01.15. 11:06:06

@kitvalasztanal.hu: én mondjuk nem a spórolás miatt stoppolok, hanem az élményért. próbáld ki! aztán meséld el! :)
süti beállítások módosítása